Η μικρή μας ιστορία ξεκινά την Άνοιξη του 1989 στην Αθήνα. Βασικό αντικείμενο εργασιών οι εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.Εξάγουμε κεντητές κουρτίνες, τραπεζομάντιλα κ.α. στην Αυστραλία, Ευρώπη και όπου αλλού υπάρχει ελληνικό στοιχείο.

Από το 1995 ο προσανατολισμός της εταιρείας στρέφεται και στην ελληνική αγορά.

Κατασκευάζουμε στην Ελλάδα παραδοσιακές κεντητές κοφτές κουρτίνες και τραπεζομάντιλα προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Προσπαθούμε να παντρέψουμε την παραδοσιακή ελληνική τέχνη του κεντήματος με τις σύγχρονες αντιλήψεις για την εσωτερική διακόσμηση.

Εξειδικευόμαστε στη διακόσμηση παραδοσιακών ξενώνων σε ορεινές και νησιώτικες περιοχές της Ελλάδας με παραδοσιακές κεντητές κοφτές κουρτίνες και τραπεζομάντιλα.

Παράλληλα δεχόμαστε ευχάριστα την επιρροή του ethnic στοιχείου. Κατασκευάζουμε στην Ινδία μοναδικά χειροποίητα κεντήματα.

Σιγά-σιγά οι δραστηριότητες μας διευρύνονται στο χώρο των υλικών για την κατασκευή κεντημάτων.Διαθέτουμε ελληνικά και ευρωπαικά υφάσματα, εταμίνες, κλωστές, φάσες,πετσέτες με φάσα,τρέσσες κεντήματος,λασέ δαντέλες κ.α.

Διαθέτουμε ευρεία γκάμα σε υλικά ραπτικής,δικόσμησης, καθώς και σε αξεσουάρ ραφής κουρτινών.

Τα προϊόντα μας διατίθενται μέσω του δικτυού μας πωλήσεων σε καταστήματα λιανικής πώλησης κεντημάτων-εργοχείρων,ειδών ραπτικής και λευκών ειδών με τον κατοχυρωμένο
διακριτικό τίτλο “Εργάνη – κεντήματα”.

Το όνομα μας, Εργάνη είναι μια άλλη ονομασία της Θεάς Αθηνάς (Αθηνά Εργάνη) όπου εκτός από Θεά της Σοφίας είναι και Θεά της Υφαντικής και της Νοικοκυροσύνης.

Άμεση προτεραιότητα μας είναι να ανταποκριθούμε στίς αυξανόμενές ανάγκες των καταναλωτών σε είδη δημιουργικής χειροτεχνίας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πορεία της εταιρείας μας είναι συνδεδεμένη με την συνεχή βελτίωση των προϊόντων μας σε σχέση με την ποιότητα και τη γκάμα των σχεδίων.

Μοναδικός μας στόχος είναι η ικανοποίηση των συνεχώς μεταβαλλόμενων αναγκών των πελατών μας. Άλλωστε η υλοποίηση αυτού του στόχου είναι άρρηκτα δεμένη με την επιτυχή πορεία της εταιρείας μας.

Κων/νος Καραθανάσης