Κλασσικό & νεοκλασσικό: Το χαρακτηρίζει η αρμονία και η ηρεμία στην σύνθεση του χώρου. Χωρίς υπερβολές στον διάκοσμο αντλεί την θεματολογία του από την αρχαιότητα. Στοιχεία της εσωτερικής διακόσμησης είναι οι κίονες, οι φρίζες, θέματα και μοτίβα από αρχαίους ναούς. Υπάρχουν ανάγλυφες επιφάνειες και διακοσμήσεις, αλλά η απόδοση τους στον χώρο και στα έπιπλα είναι πολύ πιο λιτή, δίνοντας στο χώρο μια αρχοντιά και φινέτσα. Στο στυλ αυτό χρησιμοποιούνται απαλά χρώματα δημιουργώντας ηρεμία στον χώρο.
Ρομαντικό: Το χαρακτηρίζει μια νοσταλγική & ονειρική ατμόσφαιρα. Στοχεύει να προκαλέσει τη συγκίνηση, αντλώντας εικόνες και μοτίβα από το παρελθόν. Παλιές δαντέλες, ανάγλυφες φόρμες, και αντικείμενα που νομίζεις ότι έχουν βγει μέσα από ένα χρονοντούλαπο. Συχνά τα μοτίβα που χρησιμοποιεί είναι από την φύση όπως αποτυπώσεις λουλουδιών. Αυτή την γλυκιά αίσθηση την συμπληρώνουν οι συνθέσεις από απαλά, ματ χρώματα, σαν να τα έχεις περάσει με πούδρα, στους χρωματισμούς του λιλά, σομόν και βεραμάν.
Μοντέρνο: Το χαρακτηρίζει η αφαιρετική διάθεση στην διακόσμηση του χώρου. Στο χώρο κυριαρχούν οι κάθετες λιτές γραμμές. Χαρακτηριστικό των μοντέρνων σπιτιών είναι οι ενιαίοι χώροι, οι καθαρές επιφάνειες χωρίς διακοσμητικές λεπτομέρειες, με έντονη την χρήση του γυαλιού και του νίκελ. Τα χρηστικά αντικείμενα τηρούν τους κανόνες της εργονομίας. Τα χρώματα που το χαρακτηρίζουν είναι το άσπρο και το μαύρο σε συνδυασμό με τα βασικά χρώματα μπλε, κόκκινο, κίτρινο, όχι μόνο στα έπιπλα, αλλά και στην διακόσμηση.
Ethnic: Το στυλ αυτό το χαρακτηρίζει η αισθητική του κάθε τόπου και η επιρροή από τα ταξίδια ή τις φιλοσοφίες διαφορετικών εθνοτήτων: Ασία, Αφρική, Ινδία, Μεξικό. Στη διακόσμηση του χώρου συναντάμε μοτίβα από ιερογλυφικά (Ασία) , ελέφαντες (Ινδία), τοτέμ (Αφρική), χρυσάνθεμα (Ιαπωνία). Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι από μπαμπού και δέρμα, ζεστά όπως ψάθες και ριζόχαρτο. Τα χρώματα είναι αντίστοιχα το καφέ, το κίτρινο της ώχρας, το έντονο πορτοκαλί, το φούξια και το χρυσό.
Νησιώτικο: Το στυλ αυτό το χαρακτηρίζει η ελληνική αρχιτεκτονική. Τα μοτίβα είναι εμπνευσμένα από την θάλασσα. Επικρατεί μια λιτή και ήρεμη ατμόσφαιρα στο χώρο. Οι επιφάνειες είναι καθαρές χωρίς περιττά διακοσμητικά και καμπύλες. Τα περισσότερα έπιπλα είναι χτιστά ενώ η χρήση του ξύλου είναι έντονη. Το λευκό και όλοι οι τόνοι του μπλε είναι τα χρώματα που το χαρακτηρίζουν.
Baroque: Το baroque στυλ το χαρακτηρίζει το μεγαλείο και ο πλούτος. Είναι πομπώδες και επιβλητικό. Σκοπός του είναι να εντυπωσιάσει, δημιουργώντας την αίσθηση της πολυτέλειας και της υπεροχής. Η πολυτέλεια, το μεγαλείο, και ο πλούτος αποτυπώνονται στα υφάσματα, στα έπιπλα και στον διάκοσμο. Ο χώρος έχει πολλές ανάγλυφες και επιχρυσωμένες επιφάνειες, τα έπιπλα πολλά σκαλίσματα. Επίσης στο χώρο υπάρχουν ανάγλυφα υφάσματα τα λεγόμενα μπροκάρ. Τα χρώματα που χρησιμοποιεί το στυλ αυτό είναι έντονα σαν το πορφυρό κόκκινο, το μπλε ρουά και το χρυσό.
Country: Το στυλ αυτό το χαρακτηρίζει η διάθεση για επαφή με την φύση. Έχει δυο βασικές επιρροές: την Γαλλική & την Αγγλική εξοχή. Στη διακόσμηση είναι έντονη η χρήση φυσικών υλικών όπως του ξύλου, της πέτρας, του πηλού, στην πρωτογενή τους μορφή και όχι κατεργασμένα. Η χρήση της χειροτεχνίας είναι πολύ έντονη στα αντικείμενα. Τα μοτίβα που συναντάμε πιο συχνά, είναι το καρό, οι ρίγες, τα λουλούδια, τα φρούτα, οι καρποί ή ότι παραπέμπει στη φύση. Σαν χρώματα κυριαρχούν το καφέ, το πράσινο, το ροδί, το γαλάζιο.
Pop: Το χαρακτηρίζει μια ατμόσφαιρα αυθορμητισμού και κεφιού. Δημιουργεί στον χώρο μια ανάλαφρη και χαρούμενη διάθεση. Η θεματολογία στα μοτίβα είναι από κόμικς και από προϊόντα μαζικής κατανάλωσης (κονσέρβες, απορρυπαντικά) της δεκαετίας του ’60, όπως τα είχε αποδώσει ο Andy Warhol. Στην διακόσμηση επικρατούν τα γεωμετρικά σχήματα και οι έντονες χρωματικές αντιθέσεις, δίνοντας έτσι μια νότα υπερβολής με μια διάθεση απόρριψης του παραδοσιακού.